Nyissa meg az ékszerlistát
Online ékszerüzlet ékszerek

Brossok

Elegánsak, játékosak, titokzatosak és egyike azoknak a kiegészítőknek, amelyeket a végtelenségig variálhatunk.... jó ok március 8-a, hogy néhányat beszerezzünk!


Erdélyben, a vegyes lakosságú településeken szerencsésebbek a hölgyek, legalábbis a márciuska-kultusszal nagyobb esélyük van, hogy néhány tetszetős darabbal gazdagítsák gyűjteményüket. És mit mondjak, nem is rossz szokás, főleg azoknak, akik szeretik a gazdag díszítést, hiszen néhány brossal dekoltázsunk minden tekintetet magára von, az ingünket, kabátunkat is kreatívvá, divatossá tehetjük.
Ha egyetlen bross mellett döntesz, inkább nagyobbat válassz, hiszen a masszív kiegészítők korát éljük, legalábbis a nagy divatvárosok kifutóin. A napokban például a milánói divathét egyik notórius látogatóját kapták lencsevégre (pontosabban, a Harper's Bazaar fotósa). A terebélyes brossot a divatnak eme áldozata kabátja kihajtóján viselte.



Arra mindenképp figyeljetek, hogy a ruhadarab textíliája, textúrája és a bross harmonizáljon: ha lágy esésű, könnyű kelméből varrt blúzot választotok, csak egy apró brossot tűzzetek ki, a nehezebb eltorzítja a blúz nyakát, sőt a finomabb kelmét meg is rongálja. Ezzel szemben a merev kelme a masszív kitűzőt is jól tolerálja, mi több, ez érvényesül igazán egy nagykabáton.


Már ükanyáink is gallérra tűzték a brossot, valahogy így:

Ezt a megoldást azért kedvelem, mert szigorú, visszafogott marad öltözékünk, de a bross valahogy emel az eleganciáján, mintegy megnemesíti azt. Ugyanez érvényes a Garbó-nyakra, kínai gallérra is:



Persze nem kell a régi hagyományokhoz ragaszkodva csak egyet viselnünk a jól bevált gallérszélen, kihajtón. Lám, mennyivel egyedibb, ha sálunkon több apró brossot hordunk:



Ugyanezen ötlet alapján díszíthető az ingünk gombolója, ruhánk nyaka – lényeg, többet zsúfoljunk egy helyre, s minél nagyobbak, annál hatásosabb.

 
Nekem a brossviselés egyfajta kreatív játék: van, amikor sapkára tűzöm, van, amikor a nadrágszárra …. és van, amikor gomb helyett viselem. (Igen, néha, mert lusta vagyok a leszakadt gombot visszavarrni, de felment a tudat, hogy egykor, amikor még a gombot nem ismerték, brossal, kitűzővel, tűvel fogták össze a köntöst, ruhát.)



Előfordul, hogy övcsat helyett brossot tűzök a derekamra. Nagyon diszkrét, de rafinált megoldás, csak a szakavatottak veszik észre!



Nyár közeledtével akár a kalapotokra, táskátokra is brossot tűzhettek. Én csupán néhány ötletet adtam, miként viselhető ez az örökzöld kiegészítő, most rajtatok a sor, hogy megosszátok, miként hordjátok a brossot? (Küldjetek minél több fotót!)