Nyissa meg az ékszerlistát
Online ékszerüzlet ékszerek

 

Hamupipőke

Hányszor jársz úgy, hogy tévesen ítélsz meg egy ruhadarabot, kiegészítőt: túl egyszerű vagy túl merész a kirakatban, a vállfán, a képen, s így legyintve továbbállsz? Néhány nap múlva összefutsz a barátnőddel. Sárgulsz az irigységtől, mert jól néz ki, hülledezel, mert abban a cuccban mutat jól, amire te néhány napja legyintettél, majd foházkodsz, hogy még legyen raktáron a hamupipőkéből! Velem néha megtörténik, így jártam a rózsaszín virágos nyakékkel is.

Amikor az ebizsu designere megmutatta az új darabot, vonogattam a vállam: túl rózsaszín, túl sok rajta a strassz, túl sok a virág, zavarnak a csüngők....Pár nap múlva ismét találkoztunk, ő egy rózsaszín, virágos selyemblúzhoz társította és az eredmény káprázatos volt. Némi protekcióval végül én is beszereztem. Nem is tudom, hány szerkóhoz társítottam: áttetsző, álló galléros, fekete selyemblúzhoz, mélyen dekoltált, V-nyakú, kivágott hátú ruhához, kék pöttyös selyemhez, fehér blúzhoz. Shoppingra, bulira, munkahelyre, randira, sétára …. vagyis nincs olyan alkalom, amelyen ne állta volna a sarat a kis rózsaszín hamupipőke. Túlzás, persze, ha azt mondom, mindenhez talál, a T-shirt nem az erőssége :), de feldobja a munkahelyi öltözetet. Én a minap többrétegű, rózsaszín selyem toppal, a manapság divatos fehér nadrágszoknyával, bokacipővel (tűsarkúval) viseltem.

Nem állítom, hogy délutánra nem fáradt el a lábam...khm, ez viszont államtitok. A tűsarkú a legkegyetlenebb szépségápolónk: minden láb tízszer szebb tűsarkúban, minél magasabb a cipőnk sarka, annál szebb a lábfejünk (szexin hajlik, a balerinák éveket edzenek, hogy ilyen legyen), gyönyürű a bokánk (amíg a plusz 10 centitől el nem dagad), a vádlink és combunk vékonynak és izmosnak látszik – főnyeremény. Mindeme kvalitásai mellett szörnyen egészségtelen: deformálja a lábat, tönkreteszi a térdet, csípőt, még a hátgerincnek is árthat. Az sem elhanyagolható, hogy igényel egy kis időt, amíg megtanulunk magassarkúban szépen járni s életünk végéig lassítani fog a sietésben. Hátrányai ellenére vannak olyan alkalmak, amikor KÖTELEZŐ a tűsarkú. Miniruhához például, ha nem voltál annyira szerencsés, hogy nyakig érő lábakat örökölj. S kötelező Rózsaszín Hamupipőkénkhez is, hiszen a nyakéket akár fehér-fekete csíkos miniruhához is társíthatod. Fehér cipővel, fehér kabátkával nagyon minimalista, szerkónak ez lesz a koronája!

Egyik barátnős délutánra ultramarin ruhához társítottam a virágos nyakéket... Igen, sikerem volt. :)

Azért, mert a kiegészítőket úgy válogattam össze, hogy csipetnyi rózsaszín legyen rajtuk. A kék cipőm talpa és a táska füle rózsaszínes – olyan, mintha a nyakék reflexei lennének a cseppnyi rózsaszín foltok. Lám, milyen szerencse, hogy a cipőm magassarkú, különben fel sem tűnne, hogy rószaszín a talpa!

Nem muszáj ennyire mértéktartó lenni a színekkel, gyakran azért izgalmas az öltözetünk, mert vibrálnak a színek. A pasztellekre ugyan nem mondhatjuk, hogy vibrálnak, de mindenképp üdén és merésznek hatnak. Zöldet, sárgát és rózsaszínt kombináltam. A kulcs ezúttal a virágos nadrág, amely mindegyik színt tartalmazza, az összes ruhadarab és kiegészítő a nadrághoz kapocsolódik, a sárga blúz és a rózsaszín virágkoszorú szerves része az outfitnek. A cipő úgyszintén.

Nem csak a színek stimmelnek, hanem a formák is. A nyakék ugyanis bármilyen kivágású blúzzal nem talál. A kis kerek nyak viszont jóformán kéri a zsúfolt, nagy kiegészítőket, például virágos nyakékünket.

Hosszú nyári ruhához még túl hideg van, én viszont komolyan készülök a forró napokra: a tükör előtt már teszteltem kedvenc bizsumat a húzott nyakú, óriásvirágoktól roskadozó ruhával. A színeket a ruháéhoz igazítottam, ezért választottam kék szandált, kárminvörös táskát és persze, a rózsaszín nyakékemet.

Én övet tettem, de ez el is hagyható, sőt, talán öv nélkül rafináltabb a hosszú ruha. A rózsaszín nyakék olyan, mintha a dúsan virágzó textíliának háromdimenziós kiterjedése lenne. A bizsut ezért próbáltam strandruhához is – néhány hét múlva akár hatástanulmányt is írhatok erről a szerelésről.

Az előbbiekhez hasonló elvek alapján válogattam a színeket, de bevallom, nem ez volt az elsődleges szempontom, hanem a ruha nyakkivágása. Ehhez a nyakékhez ugyanis a V-kivágás illik talán leginkább, mert a súlyos virágok lehúzzák a vékony láncot, a láncszerű függők is a V-t hangsúlyozzák...

....A tűsarkú leghatékonyabb fegyverünk a teremtés koronái meghódítására, gyakran mégis előszerettel mellőzöm. Mindig tulajdonképpen, amikor a kényelmes ruhákat kívánom, s persze, így gyakorta viselek lapos talpú cipőt, ha a városban van tennivalóm.

A virágos csipkeruha a minimalista cipő és táska mellett szinte sportosnak hat, a rózsaszín nyakék kiegyenlíti ezt a kontrasztot. A bizsu a mérleg nyelve shoppingoló öltözetemnél is.

A szakadt farmeren és a velúr zsákon a kék, virágos kimonó, a rózsaszín nyakék és az elegáns szandál javít. Divatos és kényelmes szerelés, a kimonónyakhoz és a virágokhoz jól illik kedvenc nyakékem.

Mondtam már, hogy a Rózsaszín Hamupipőke ezerarcú: naná, hogy fesztiválviseletnek is alkotóeleme lehet!

Ez az outfit arra is bizonyíték, hogy a rózsaszínt sokkal változatosabban viselhetjük, mint ahogy azt a plázacicák, pitzipoanca-k teszik. Ők a rózsaszín jóhírét rombolják. ...

Mindegy, hogy ragozzuk, idén nyáron virágoké a főszerep. Igazából szinte minden nyáron trendi a virágmotívum – a trendszakértők döntésén múlik, ennek melyik formája divatos.

Ezúttal az óriásvirágokra szavaztak: a közel tenyérnyi virágokat hol nagyon sűrűn, hol lélegzetnyi távolságra szórták szét a selymeken, vásznakon, a Maison Martin Margiela (John Galliano a vezető divattervező!!!) bőrkabátot díszített kedves virágokkal, s az eredmény: irigylésre méltó darab.